دانستن این که باطری ماشین در وضعیت نا سالمی به سر می برد می تواند کمک بزرگی به شما بکند. چرا که با اقدامات به موقع خود می توانید از آسیب رسیدن بیش از حد به باتری و ماشین خود جلوگیری کنید. سولفاته شدن باتری خودرو یکی از علائم خرابی باتری می باشد.
در واقع می توان گفت که ورقه های سربی که درون باتری جای دارند، عامل تعیین کننده سلامت باتری هستند. زمانی جریان در باتری تولید می شود که اسید سولفوریک با همین ورقه های سربی واکنش انجام دهد.
هر زمان که باتری در حال تخلیه شدن باشد، سولفات موجود در باتری بر روی این ورقه های سربی جمع شده و از این رو باتری توانایی خود را برای تولید کردن جریان برق از دست می دهد.
همین طور هر زمان که مولد جریان را برای شارژ مجدد در مسیر های مربوطه به حرکت در می آورد، همین سولفات های انباشته شده بر روی ورقه های سربی وارد محلول شده و عملیات شارژ را مختل می کند.
با گذشت زمان این سولفات های انباشته شده برای همیشه و به صورت دائمی به ورقه ها چسبیده و مانع از این می شوند که باتری توانایی ذخیره الکتریسیته را داشته باشد.
حال اگر باتری به صورت مداوم و متوالی توانایی خود را برای ذخیره برق از دست دهد، یا حتی اگر چندین روز پشت سر هم باتری خالی باشد فرآیند سولفاته شدن ورقه های سربی شدت و سرعت بیشتری به خود می گیرند. پس اگر باتری خودرو شما سولفاته شده، دیگر این قابلیت را ندارند که ذخیره برق را داشته باشند. بنابراین باید هر چه سریعتر تعویض شوند. همانگونه که بارها عنوان شده عمر متوسط باتری خودرو در بهترین شرایط ممکن فقط بین ۴ تا ۵ سال می باشد.
البته این مدت در شرایط آب و هوایی فوق العاده گرم تغییر می کند. در این شرایط این مقدار به ۲ تا ۳ سال کاهش پیدا می کند.
چه عواملی موجب سولفاته شدن باتری خودرو می شود؟
عوامل مختلفی موجب می شود تا باتری خودرو سولفاته شود. عواملی همچون:
شارژ ناقص
شارژهای مکرر و بیش از حد
رانندگی های مکرر در مسافت های خیلی کم
افتادن سطح آب درون باتری تا زیر قسمت فوقانی ورقه ها که ممکن است در اثر بر اثر هوای داغ یا شارژ بیش از اندازه باشد. که در صورت رعایت نکردن همه ی این ها در نهایت منجر به تعویض باتری ماشین خواهد شد
- ۹۸/۰۴/۱۵